Blog

Na maandenlange voorbereiding was het vrijdag eindelijk zo ver: we gaan naar Cambodja om huizen te bouwen!

Om 8 uur verzamelden we met 50 man op Schiphol. Na wat “niet onoverkomelijk en goed opgelost” oponthoud vlogen we op tijd weg en via Singapore stapten we de vanochtend om 11 uur d het warme Siem Reap weer uit.
Was dat echt vanmorgen?  Het lijkt alweer een paar dagen geleden!

Inchecken, opfrissen, heel even tot rust komen en om 12.30 sharp ( 😉 ) verzamelen voor de lunch. En wat voor een lunch. Als elke maaltijd zo heerlijk maakt dan leef ik deze week als God in Cambodja.

Na de lunch zijn we met wat mensen de lokale  (overdekte) markt over gelopen. Kennis maken met Siem Reap.

De hitte en de lange vlucht en gebrek aan slaap hakken erin maar we geven er niet aan toe en schakelen zo snel mogelijk over op de nieuwe tijd.

Gelukkig hebben we vandaag verder ook nog niks te doen behalve acclimatiseren en bijkomen. Dat kan prima in een bed en in het zwembad met een frisse duik. En een verfrissende plensbui!!

Om 8 uur weer verzamelen. Weer eten. Nu samen met team 3. 100 bouwhelden in 1 restaurant!

De enthousiaste verhalen van team 3 zijn super om te horen. Zij hebben superhard gewerkt en in 1 week 6 huizen opgeleverd! Maar niet alleen het bouwen, ook het contact met de lokale bevolking heeft diepe indruk achtergelaten. Zoals Joep het mooi zei: is het een druppel op een gloeiende plaat? Kijk de mensen in de ogen en dan weet je waar je het voor doet. 
Mooie verhalen. En de groep is erg fijn! Wij krijgen er nog meer zin in. Symbolisch is “de hamer ” aan ons overgedragen. Nu is het aan ons de komende week.

Nog een klein drankje in het rooftop restaurant,  deze blog schrijven en op tijd naar bed. Morgen rinkelt om 6 uur de wekker.