Blog

Na een lange reis vandaag het eerste contact met de locals. Samen met groep 3 zijn we naar het dorp geweest, waar zij voor 6 gezinnen huizen hebben gerenoveerd of zelfs gebouwd. Vol enthousiasme vertelden de de bouwhelden over hun werkzaamheden. Waarna de vrouw des huizes iedereen bedankte met een nieuw dak boven hun hoofd zo net voor het regenseizoen. Pffff wat aangrijpelijk en ik moest gewoon een traantje wegpinken. Moet je nagaan als wij een week met de bevolkin van ‘ons dorp’ zo close zijn omgegaan dan kunnen we vrijdag de dozen tissues aanrukken.

Een stoet van grote blanke mensen liep van huis naar huis door het dorp. Veel kindertjes haakten aan en liepen hand in hand met een bouwheld. Af en toe een high five of een boks met een kind dat dat schitterend vond. Tijdens de wandeling maar ook de weg naar het dorp toe reden overvolle brommertjes langs. Vol met mensen en kinderen of torenhoog bepakt en bezakt.
Eenn brommer rijbewijs zoals in Nederland kennen ze in Camobdja denk ik niet want ook kinderen van een jaar of 10 kwamen opde bormmer langs.

Na de lunch in de stad kregen we een briefing over de bouw en de gezinnen waar wij gaan bouwen. NOg een paar Cambodjaanse woorden en gebruiken leren. De groep is er klaar voor, de sfeer is goed: Srass village*, here we come!

*Reul commune, Paok district, Siem Reap province