Blog

Beste Vrienden en Vriendinnen,

Met een aantal mensen van groep 1 zijn we naar de resultaten gaan kijken. Maar liefst 5 huisjes zijn er door bouwgroep 1 gemaakt of gerenoveerd. Achter elk huisje schuilt een eigen verhaal. Iets wat me van binnen toch echt wel raakt ondanks dat deze mensen volstrekte vreemden voor mij zijn! Ben zelfs trots op hetgeen Bouwgroep 1 heeft gepresteerd.

Wennen aan de temperatuur, luchtvochtigheid en omgeving is overigens geen overbodige luxe. Er zijn er binnen onze bouwgroep die de neiging vertonen van een vergiet! Zowel de mensen van bouwgroep 1 als de begeleiders van Habitat waarschuwen voor een aantal zaken. Niet te hard van stapel lopen, veel drinken, op tijd rust nemen, goed op je buddy passen en zeggen als er iets aan de hand is. Symbolisch wordt door de begeleiders van Habitat groep 1 het stokje overgedragen aan onze Habitat begeleiders, Wilma, Jacco en Marco. Uiteindelijk vertrekken de mensen van Bouwgroep 1 om terug te gaan naar het hotel en de reis naar Nederland te gaan maken.

 Ondanks dat ik de meeste mensen van onze bouwgroep nauwelijks ken ontstaat er steeds meer een echt groepsgevoel. We hebben interesse in elkaar, luisteren naar elkaar en vinden het prima dat we steeds in wisselende samenstelling dingen doen.

 Na het bezoeken van een water zuiveringsinstallatie waar dagelijks ca. 20.000 ltr. water wordt gereinigd krijgen we tekst en uitleg van lokale Habitat begeleider over het project waar wij aan beginnen. Alles begint nu nog meer te spelen. We zien foto’s van de families waar wij voor gaan werken met een stukje achtergrond. Tevens horen we een iets over de cultuur, gebruiken en wordt ons verteld wat we wel en niet moeten doen. Als laatste wordt er geld opgehaald wat we gaan besteden aan de kinderen van het dorp waar we komen te werken. ‘S middags gaan we nog naar een markt in Siem Reap om schriften, tandenborstels en o.a. pennen te kopen. De lokale markt laat op veel van ons een behoorlijke indruk achter. Rob Geus van de keuringsdienst van waren hoeft hier in ieder geval geen stickers uit te delen. Nadien terug naar het hotel om samen te gaan eten. Morgen gaat het dan echt beginnen. Wij kunnen eigenlijk niet meer wachten.

En nu is het dan zo ver. Duik zo meteen even in het zwembad, ontbijt wat en om 7.30 uur vertrekken we naar de bouwlocatie.

 

Heb er echt zin in.

Hou jullie op de hoogte.

 

Arjan Ahout