Over Habitat

Mensen een betere toekomst bieden met een degelijk en veilig huis als basis.

Habitat for Humanity ondersteunt mensen bij de bouw van een eigen huis zodat zij zelfstandig een beter bestaan kunnen HFH Logo Singleline LC FCopbouwen.

Missie: Mensen een betere toekomst bieden met een degelijk en veilig huis als basis.
Visie: Een wereld waarin iedereen een dak boven zijn hoofd heeft; een thuis.

Habitat for Humanity wil mensen een steun in de rug geven om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen. Habitat gelooft dat een veilig en degelijk onderkomen hét middel is hiervoor.

Daarom bouwt Habitat, samen met de nieuwe huiseigenaren, eenvoudige en betaalbare huizen. Habitat verstrekt hiervoor een lening zonder winstoogmerk die de eigenaren via een maandelijkse aflossing terugbetalen. Hiervan worden weer nieuwe huizen gebouwd. Zo kan Habitat steeds meer mensen ondersteunen om zelfstandig hun leefruimte te verbeteren.

Habitat for Humanity Nederland wil mensen en organisaties in Nederland actief bij haar werk betrekken. Wij willen mensen inspireren en mobiliseren om mee te bouwen aan een betere toekomst.

In 2015 heeft Habitat for Humanity een recordaantal van 1,8 miljoen mensen geholpen aan een veilig huis – door nieuwbouw, renovatie en reparatie of andere huisvestingsproducten. Daarnaast kregen dankzij Habitat 4,8 miljoen mensen de kans hun woonomstandigheden te verbeteren door een reeks van aanvullende diensten variërend van trainingen in bouwtechnieken en huishoudfinanciën tot belangenbehartiging en lobby voor betere woonwetten.

Habitat heeft sinds haar oprichting in 1976 wereldwijd meer dan 6,8 miljoen mensen geholpen aan een veilig huis.

Wil je meer informatie? Meld je dan nu aan voor een informatieavond.

plaatje habitat feiten