Blog

De eerste bouwdag

Eindelijk is het zover we kunnen doen waarvoor we zijn gekomen, bouwen voor de mensen die het nodig hebben. Dit is wat we toch wel proeven bij onze groepsgenoten.
Maar wat we ook merken is dat het na al steeds meer een groep wordt. Een groep van individuen, waarin elk individu zijn eigen kwaliteit heeft. Zo hebben we de mensen met op en top praktijkervaring, de sjouwers, opzichters, sfeermakers, verzorgers, etc met allen hetzelfde doel. Het is al een genot om te zien hoe dit proces gaat. Wat ons zeker helpt is dat er vanuit Habitiat alles op en top geregeld is. Wat moet dit een organisatie zijn.
Maar goed, de dag begon met een heerlijk ontbijt in het hotel.
Daarna in de busjes richting de bouwplaats, dit was wel ff rijden. Wat ons opviel was dat het landschap erg afweek van de groep van week 2. Meer bomen en slingerpaadjes met flinke kuilen. Bij aankomst staat er een tent er worden we van harte welkom geheten. Dit werd niet alleen zo gezegd, maar ook echt gevoeld!! Wat een warm welkom met een mens kan doen. Daarna volgden de verhalen van de mensen, onze gastheer Erik vertaalde dit en wist dit ondanks alle ellende leuk te brengen. (Erik is al vanaf week 1 bezig met de stiho teams, compliment). Bij een aantal van ons kwam dit verhaal echt binnen!! Stiekem denk je dan ook aan je eigen thuis situatie, wat dan ook kan zorgen voor de nodige emotie.
Toen aan de bak!! We sloopten het huis wat er stond, dit was binnen 1.5 uur weg. De bewoners zagen hun eigen woonplek plots verdwijnen, dat maakt we; indruk
En toen graven, en kennis maken met de hitte. Een ieder wilde wel graven als een dolle, maar de hitte zorgde ervoor dat ook wij werden geconfronteerd met ons zelf. Dus rust pakken, en dan kijk je om je heen en maak je kennis met het landschap en de bewoners om je heen. Heel kinderen kwamen ons bekijken en we hebben ze op allerlei wijze vermaakt. Foto’s maken met ze en ze deze laten zien, een kunstwerk maken, een kar omtoveren tot wip/wap , niets was te gek. Wij maakten kennis met hen en zij met ons, ook meer dan waardevol om mee te nemen naar huis.
Na het graven werden de poeren geplaatst. Traditie is dan dat op elke poer 2 bloemen en wat geld wordt geplaatst, wat de bewoonster deed. Ondertussen had een deel van de groep ook de kozijntjes en wat zaagwerk compleet. Dat was de dag alweer.
Na 1 dag bouwen verheugen wij ons op dag 2 en de warme ontvangst van de bevolking.
Wij zijn trots op wat we hebben gedaan en koesteren wat we hebben ervaren vandaag.
Wordt vervolgd..

Kees, Ronald , Laurens