Blog

Vanochtend ging de wekker weer vroeg want dag 3 van de Bouwreis was aangebroken. Maar eigenlijk was het dag 1, want vandaag was het dan eindelijk zover; bouwen! 
 
Iedereen zat netjes op tijd in de bus en toen kon de tocht beginnen. De stad uit richting het platteland. We reden langs uitgestrekte rijstvelden en over hobbelige zandwegen om rond 09.45 op de plaats van bestemming aan te komen. Hier werden we hartelijk ontvangen en voorgesteld aan de gezinnen voor wie wij onze handen uit de mouwen gaan steken de komende week. Er eerde groepjes gemaakt en huisjes aangewezen en toen konden we dan eindelijk aan de slag. Samen met team rood en indigo mocht ik starten bij huis 1. Dit huis moest geheel gedemonteerd, verplaatst en opnieuw opgebouwd worden zodat de 72 jarige oma dichter bij haar familie en de gemeenschap kon wonen. 
 
– Gerard Dankhof
 
Het was hard werken in de brandende Cambodjaanse zon. De muren eruit, het dak eraf, de vloer uit elkaar en alle spijkers moesten na jaren en jaren weer uit het hout worden verwijderd. Na de fantastisch georganiseerde lunch door Habitat gingen wij weer aan de slag. En troffen we een vrolijke gemeenschap aan die ons kwam aanmoedigen. De te charmante en schattige kindjes die met alle kleiner dingen in het leven tevreden lijken doen het hart van zelfs de grootste bouwhelden smelten. Een waanzinnige 1e bouwdag waar iedereen moe maar voldaan van terugkeerde. Iedereen heeft nu al zin in de rest van de week maar eerst lekker een hapje eten en drankje drinken na al dat harde werken! 
 
Janou Bonnie