Blog

Jos, Kjeld, Babs en René,

s’Morgens om half acht met de busjes naar de bouwplaats vertrokken. Gelukkig zaten er geen kuilen meer in de weg naar het dorp en waren de hopen grond op de weg verwerkt waardoor eindelijk goed door gereden kon worden. We begonnen bij huisje 4 waar de buitenwanden verder afgemaakt moesten worden, ramen afgehangen, schoren onder het huisje en de trapleuning nog moest worden aangebracht. We kwamen wat platen tekort, Frank bestelde ze voor 10 uur bij www.stiho.cam en om half elf hadden Jos, Arjan, Tim, Babs en Kjeld ze al aangeleverd. Frank en Wim hebben ze op maat gezaagd en de locale skillworkers hebben ze mbv het steiger hoog in de nok aangebracht ( de lagere mochten en konden we zelf doen). Arjan en Stephanie hadden in notime de buitenkant 2x geschilderd.

Leo, Chris en René hebben de ramen afgehangen waarbij Babs en Kjeld de platen op de ramen bevestigde waarbij Leo ook Babs nog leerde hoe je ramen moest schranken. Jos en Arjan begonnen met 1 schoor en Frank heef de rest gedaan waarna de leuning nog aan de trap is bevestigd door Frank en René.

En dat alles in de verzengende Cambodjaanse hitte van 40 graden.

Toen het huisje klaar was hebben Babs, Chris en Kjeld huisje 5 van een blok ijs, 18 blikken cola en schroeven voorzien. Toen Stephanie bij huisje 5 kwam omhelsde de oude grootmoeder haar innig en hield haar een hele tijd stevig vast en was zo blij met ons. Schitterend moment! Het is ook waanzinnig gaaf dat wij 14.000 km hebben gevlogen om haar en haar familie op deze manier te helpen en dat wordt ook heel erg gewaardeerd door deze mensen. Bij huisje 1 hebben we ook Gijs nog geholpen. Er is ook nog begonnen aan 2 extra toiletten in het dorp door grote betonnen septicringen in te graven en een prefab toiletvloer ( à la France met een gat) op een grondfundering. Er zijn 3 huisjes af en 2 bijna gereed welke morgen gezamenlijk met man en macht en een enorme saamhorigheid worden afgebouwd.