Blog

Vandaag was tot nu toe de warmste dag tijdens ons verblijf. Het kwam dan ook niet slecht uit dat we s’middags naar een school gingen.

Wij van team G waren vandaag ingedeeld bij huisje 3. Dit huis is zeker het mooiste huis van de 5 huizen. Dit huis heeft 2 nokken en een mooie opgang die gezelliger en mooier is dan bij de andere huizen. Vandaag is de woning geschilderd, de beplating is afgemaakt  en de kozijnen zijn ingehangen waardoor het huis nu bijna klaar is. Leo heeft beton gestort in de brandende zon maar was vrolijk als altijd! Tussendoor lekker fruit gegeten en rond 12 uur zijn we gaan lunchen en daarna in de bus richting de school. Via een omweg kwamen we ongeveer een uur later aan op de bestemming.

De kinderen zaten (waarschijnlijk) al een tijdje te wachten! We werden hartelijk ontvangen door de leraren en de kinderen. Er werd voor ons gezongen en er werd vriendelijk naar ons gelachen. De interactie met de kinderen was in het begin wat stroef. We hebben gezien dat de kinderen les kregen hoe om te gaan met hygiëne. Voor ons in Nederland zijn dit de normale dingen maar hier zeker niet. Daarom is het zeer goed dat hen dit bijgebracht wordt. Hen wordt oa bijgebracht om je handen goed te wassen en je nagels te knippen. Later hoorden wij dat zij een vrije dag hadden ivm de internationale dag van het kind. Voor ons en voor de kinderen  was dit een bijzondere ervaring.

Daarna hebben we gezamenlijk spelletjes gedaan waaronder een spelletje wat veel weg had van zakdoekje leggen.  Er werd met een tak langs alle ruggen gelopen van de mensen in de kring terwijl er een liedje werd gezongen. Als de tak ergens achter de rug werd neergelegd dan ging je achter je buurman/vrouw aan.

Na deze spelletjes was de sfeer heel gemoedelijk. De kinderen kregen allemaal 2 koeken en het pakket met schrift, zeep, enz.

Vervolgens vertrokken wij wederom richting hotel waarna wij na een korte opfris stop zijn gaan lopen richting het restaurant. Dit restaurant was om 2 redenen bijzonder. 1 omdat het mensen  met weinig zicht op een toekomst hier een kans krijgen. Zij helpen in de bediening onder toezicht van een leraar. Punt 2 het eten was heel spannend want op het menu stonden zijderupsen uit de frituur. De meningen over deze delicatesse liepen uiteen. Tevens hebben wij bij het hoofdgerecht rode mieren gegeten die bij de biefstuk werden geserveerd.

Morgen gaat de temperatuur omhoog dus de productie ook!! We hebben nog een hoop te doen maar omdat we een hele dag hebben kunnen we flink doorgaan. Het zal spannend worden of we eea op tijd gaan afkrijgen maar we gaan er vol voor!!

Marco H, Thomas & Nimrod