Blog

Deze derde bouwdag zijn wij van team F begonnen aan het verder bouwen aan huisje 4. Dit was een huisje waar nog veel aan moest gebeuren. Met maar een halve dag voor de boeg zijn we begonnen met het plaatsen van de wanden. De eerste zijkant zat er in korte tijd al helemaal in. Daarna was er enige discussie met de local skilled workers waar de steiger heen moest om de volgende wand dicht te timmeren. Na het drie keer verplaatsen van deze steiger was toch besloten om na de eerste zijkant  aan de achterkant verder te gaan. Voor de lunch wisten we er toch samen met de andere teams twee kanten volledig in te krijgen

Na de (wederom) goed verzorgde lunch gingen we in de bus op weg naar de school. Het rekenen met tijd gaat hier in Cambodja toch wat anders. Waar de buschauffeur ons vertelde dat het 45 minuten rijden was bleek dit ritje toch anderhalf uur te duren. Dit werd mede veroorzaakt door het twee keer nemen van de verkeerde route. Het valt ook niet mee de weg te vinden in plaatsjes waar ze geen straatnamen gebruiken. Na een prachtige manoeuvre om te keren op een weg die net zo breed is als dat de bus lang is heeft onze chauffeur  Oun (Wij noemen hem Oen) ons uiteindelijk toch bij de school weten te brengen. Eenmaal aangekomen bij de school werden we met luid applaus door de kinderen ontvangen. Dit was een mooi moment. We begonnen met een les samen met deze kinderen over hygiëne, Na de les hebben we met alle bouwers de nagels van kinderen geknipt (waar nodig) en hebben ze zelf hun handen mogen wassen. Het hoogtepunt van de dag was dat we spelletjes gespeeld hebben met ze. Dit was niet alleen voor de kinderen fantastisch, maar ook alle bouwreizigers hebben hiervan genoten. De terugweg zou opnieuw 45 minuten duren, maar bleek wederom anderhalf uur te zijn. Eenmaal aangekomen bij het hotel was iedereen voldaan van deze dag.

Morgen hebben we weer een volle bouwdag voor de boeg. Drie huisjes schieten al aardig op en twee zal nog een tandje bijgezet moeten worden om deze vrijdag op te kunnen leveren. Met een motivatie van 110% van alle bouwreizigers zijn wij ervan overtuigd dat dit zeker zal gaan lukken!!!

Team F: Ton C., Ivo, Ad en Sabrina