Blog

 

Vanmorgen vroeg appel, 6.00 uur wekker. Om 7.30 uur richting het dorp voor onze tweede bouwdag. Enige verwarring bij vertrek, er stond blijkbaar een extra busje ter beschikking. Hierdoor dacht iedereen enorm veel ruimte te hebben in de bus, maar wij hadden bezit genomen van een bus die bestemd was voor de toeristen die ook gewoon in ons hotel verblijven. Met enig plak, knip en propwerk konden wij iets verlaat toch afreizen naar de bouwplaats.

Door het zeer vernuftige roulatiesysteem van Wilma konden wij vandaag bij een ander huisje aan de slag met team M en K. Vandaag mochten wij werken aan huis nummer 1. Gelukkig was hier wel schaduw en wind, hierdoor konden wij veel meer werk verzetten dan gisteren. De ploeg van gister was goed opgeschoten, waardoor wij direct aan de gang konden. Met erg veel inzet van de lokale bouwers en onze vertaler Chomroeun (of soort gelijks) zijn wij vandaag bezig gegaan met de vlonder, regelwerk, schoren en de buitenwand. Aan het einde van de dag waren er drie wanden dicht.

De volgende ploeg kan de ramen en deur afhangen, en de laatste wand bekleden. Daarna kan de schilder aan de slag. Volgens ome Ad kan daarna R&D komen om te behangen J!

Tijdens de lunch begon het weer behoorlijk te regenen, gelukkig niet zo lang als gister waardoor wij
s ’middags weer productief aan de slag konden. Na het bezoek van het zoontje van de eigenaresse  van de woning wisten wij ook meteen weer waarom we dit aan het doen zijn. Erg indrukwekkend.

Om 19.30 uur weer vertrek naar het restaurant waar een verschrikkelijke lekkere avondmaal voor ons klaar stond. Nu met zijn allen in de bar op het dakterras de geschenken inpakken voor de kinderen van de school die we morgen gaan bezoeken, een klein drankje en dan weer vroeg naar bed.

Namens Frank, Kees en Tim. Bedankt voor het lezen, en nu snaveltjes toe. Tot morgen