Blog

Bouwreis Cambodja 2016 week 3, woensdag 08-06

Vandaag zijn we (in mijn Geval) verder gegan met huisje 2.

Het is een redelijk groot huis voor deze mensen.De eerdere groepen hebben al veel werk verzet, en voor onze groep is het een kwestie van verder gaan waar zij gebleven waren. Raampjes en deuren afhangen, gevels beplaten, en vervolgens allen in Habitat oranje schilderen!

Tijdens het werk vandaag ging ik even mijn handen wassen, toen bleek dat de pomp van de waterput van “ons” huis, niet meer goed werkte. Ik kon het als klusser niet laten om te kijken of deze zeer eenvoudige pomp (werkt als een omgekeerde fietspomp) te repareren was. Toen hebben we de pomp gedemonteerd, en bleek dat het membraam dat water opzuigt, versleten was.

Toen was het zaak om een nieuw membraam te maken. De eigenaar van het huisje kwam met een oude laars op de proppen waarvan we twee nieuwe membraampjes hebben gemaakt. Vervolgens hebben we de pomp weer in elkaar gezet en met de eerste slag kwam er meteen weer water uit, gelukt!!!!!!

Smiddags zijn we ontzettend leuk onthaald in een lagere school waar 245 kinderen ons stonden op te wachten. Eerst samen de hygieëne regels door genomen en vervolgens samen met de kinderen handen gewassen en nagels geknipt.

Daarna hebben we hun onze verrassingspaketjes uitgedeeld, en zijn we in kleinere groepjes spelletjes gaan doen. De vertalers hadden hun handen vol aan alle uitleg en vragen.

Het is een genot om deze prachtige kinderen zo “onbezorgd” te zien genieten van die grote blanke reuzen met hun spitse neuzen en hun grote blauwe ogen.

Na het schoolbezoek nog ongeveer (gevoelsmatig) half Cambodja doorkruisd over dirt-roads!

Vanavond hebben we onder andere meelwormen gegeten in een gezellig restaurant.

Een dag om je nog lang te herinneren!

Met warme (letterlijk) groet, Bas Joosten
Met vriendelijke groet,

Bas Joosten