Blog

Even een dagje terug: na een dag acclimatiseren, hebben wij gister het project van de vorige groep bekeken.

Wat fantastisch zeg om te zien wat zij bereikt hebben in zo’n korte tijd. En uiteraard meteen zin om zelf ook aan de slag te gaan.
Het is ongelofelijk hoe dankbaar die gezinnen zijn met hun nieuwe huis. Maar oh wat was het warm op de bouwplek!

Bij terugkost in het hotel zijn we met een klein groepje met de Tuk-Tuk naar een aantal tempels in de buurt gegaan. Jeetje wat mooi om te zien en zo bijzonder.
Het hotel is overigens enorm goed. Mooie kamers en enorm leuk en vriendelijk personeel. Wel even wennen dat wij op onze verdieping het toiletpapier niet in de wc mogen gooien. Ik denk dat ik daar nooit aan zal wennen. Vandaag was onze eerste bouwdag. Joepie weg mogen echt aan de slag en we hadden er allemaal vreselijk veel zin in.

Het is ongeveer een uurtje rijden met de bus naar het desbetreffende dorpje. Uiteraard over de meest hobbelige weg die we ooit met een bus hebben meegemaakt, maar dat mag de pret niet drukken.
We werden leuk ontvangen door de lokale bewoners en vrijwilligers van Habitat for Humanity Cambodja.
Na de introductie gauw naar de bouwplekken en aan de slag. Jeetje wat is zo’n eerste dag bijzonder. Zoveel om te kijken en zoveel emotie die door je heen gaat. Ik heb er weinig woorden voor en het is zo moeilijk om het uit te leggen. Ik kan het alleen maar aanraden aan anderen om het zelf ook te doen.

Ik hou het bij deze voor mijn doen erg kort anders hou ik voorlopig niet meer op met schrijven 

Dirina Mecklenfeld