Blog

Groep 2 heeft zaterdagavond een aantal teamleden van groep 3 (ik noem geen namen) een introductie gegeven bij de befaamde barstreet. We starten eerst met een goed ontbijt. Vandaag gaan we voor het eerst met een aantal leden van groep 2 het dorp bezoeken waar ze hebben gebouwd. Na een busrit van bijna 1,5 uur zijn we aangekomen in het dorp. We krijgen een rondleiding door het dorp en we worden voorgesteld aan de huiseigenaren waar groep 2 huizen voor heeft gebouwd. We worden stil van hun schrijnende verhalen en wat een blijdschap zien wij bij de huiseigenaren die nu in een veilig en droog huis kunnen wonen. Daarnaast worden we ook geconfronteerd met de hitte…
Het is indrukwekkend om te zien hoeveel huizen en toiletten groep 2 in 1 week gezamenlijk hebben gebouwd. Bij deze willen wij groep 2 nogmaals complimenten geven.
Nog een leuke anekdote: tijdens het schrijven van dit blog viel er spontaan een kikker uit de lucht en sprong op Hedwig onze reisbegeleider. Met een hard gegil van ondergetekende als gevolg. Dus wij hopen dat deze kikker ons voor de komende week veel geluk gaat geven.
We hebben veel zin om morgen echt aan de slag te gaan.

Nathalie

Nadat onze rondleiding voltooid was, hebben wij afscheid genomen van de kanjers van groep 2, zij gingen richting airport, en groep 3 vervolgde de trip over de stoffige wegen richting het volgende doel: Het waterproject van Habitat. Hier ontvingen wij een uitgebreide toelichting over de opzet en werking van dit mooie initiatief: het voorzien van drinkwater voor 10 dorpen.
Na de heerlijke en voedzame lunch in Siem Reap, werden wij Som Swa Kom ( welkom ) geheten door de mensen van Habitat.Tijdens hun heldere presentatie werd er concreet duidelijk voor welke gezinnen Groep 3 komende week gaat bouwen. Deze informatie zal aangetwijfeld de motivatie om te gaan knallen nog meer aanwakkeren!
Halverwege de middag keerden wij weer terug naar ons eenvoudige basiskamp, na een enorme hoosbui was er gelukkig nog wat tijd om de stad nader te verkennen. Om kort te zijn : we komen ogen en oren te kort, we verbazen ons over de lokale verkeersgebruiken, de rondtuffende brommertjes die voor alle transportdoeleinden geschikt blijken, en overige georganiseerde chaos .
Iedereen is er nu wel aan toe om morgen de handjes te laten wapperen. De werkgroepen zijn verder keurig ingedeeld door onze voortreffelijke begeleiders. Alles is duidelijk voor de komende week.
Met andere woorden : groep 3 is er helemaal klaar voor

Jan vdW