Blog

 
Beste Vrienden en Vriendinnen,
 
Laat ik maar beginnen met gisteren middag. Inmiddels ben ik weer redelijk terug gekeerd op de wereld als mijn buddy, Nimrod, lijkbleek de kamer binnen valt. Hij s echt helemaal op. De fietstocht van vanmorgen heeft hem niet heel veel goed gedaan. Hij besluit verder in bed te blijven. Ook onder de overige mensen zien we dat er een ware slijtage slag heeft plaats gevonden.  Om 19.30 uur gaan we samen met groep 3 dineren. Tijdens het diner vind ook de overdracht plaats. Zelf mag ik de mensen bedanken van Habitat Cambodja, en onze 3 begeleiders van Habitat Nederland, te weten Wilma, Jacco en Marco. Met name de eerste twee zijn pas 2 weken voor vertrek gevraagd om mee te gaan omdat 2 andere begeleiders om zeer moverende redenen moesten afzeggen. Chapeau voor Jacco en Wilma hoe ze dit op het laatste moment hebben opgepakt. Marco als leider van het team heeft het overigens perfect gedaan. Wellicht heeft zijn functie als projectleider in de bouw hiermee wel iets te maken. Ik mag iedereen een gelukspoppetje overhandigen. Tevens maak ik ook gebruik van de situatie om de Stiho groep, met al zijn medewerkers te bedanken voor de hele organisatie. Geweldig wat dit bedrijf hiermee weet weg te zetten bij zowel eigen medewerkers, klanten en fabrikanten. Na het eten splits de groep zich in een gedeelte wat nog graag het nachtleven van Siem Reap wil bezoeken en een aantal mensen de gewoon terug naar het hotel gaan. Ik hoor uiteindelijk bij de laatste groep. Op het dakterras spreken we onder het genot van een drankje nog even na over de bevingen van afgelopen week. Het heeft mij als mens wel weer rijker gemaakt!
 
Vanochtend zijn we om 8.00 uur met de bus naar ons dorpje gegaan om de resultaten van ons werk te bezichtigen. We lopen van huisje 1 tot en met 5 en vertellen de mensen van groep 3 wat we zoal hebben mee gemaakt. Per huisje wordt er ook even stil gestaan voor wie we hebben gebouwd. De lokale bewoners hebben al echt zaakjes ingericht en we zien louter en alleen hele gelukkige mensen staan. Krijg er zelf wel een brok van in mijn keel als ik mijn verhaal vertel bij huisje 2. Tevens merk ik ook dat het heel goed is om deze info te delen met de nieuwe groep. Er worden links en rechts dan ook de nodige vragen gesteld waarop wij allemaal direct antwoord kunnen geven. Na 1,5 uur rond te lopen in “ons dorpje” moeten wij alweer de bus pakken naar het hotel. Om 12.00 uur exact gearriveerd. Even kijken hoe het met mijn buddy gaat. Nog steeds niet bijster wel. Goed in de gaten houden. Eerst mijn verhaal schrijven, de koffer pakken en dan om 2 uur naar het vliegveld. Vandaar via Vietnam naar Singapore. En vanavond met de nachtvlucht naar Amsterdam. 
 
Vrienden en Vriendinnen wat zijn 11 dagen toch snel voorbij gegaan. Toch moet me nog 1 ding echt van het hart. Ik ben enorm trots op jullie allemaal. Jullie hebben samen meer dan € 7.300,= bij elkaar weten te brengen voor Habitat Cambodja. Ik heb met eigen ogen kunnen zien dat dit geld echt goed wordt besteed. Ben zelfs in de gelegenheid geweest om daar mijn steentje aan bij te dragen. Nogmaals enorm bedankt en mocht ik in de toekomst iets voor jullie kunnen beteken neem dan gerust met mij contact op
 
Met dierbare groet,
Arjan